P R O S E S S

Fra verkstedet 

BRODERIPROSJEKTET

MykOide I og II. Formene brodert på en sort tyllbakgrunn i en og to tråders sort molinégarn. Her er den løse skissen til IkarosFaller. Dette er helt i starten av prosjektet, og er nokså intuitivt tegnet. Når jeg har overført motivet til bunntekstilen, er arbeidet nokså styrt en stund, men når arbeidet kommer i gang tar form, farger og sting over styringen. Da lever arbeidet sitt eget liv, og jeg følger med – sånn strekkes det intuitive.

PROSESSEN

Jeg har alltid likt å finne eget uttrykk og nye måter å bruke dem på. De første tekstilene ble til med utgangspunkt i to tresnitt jeg produserte i 2016, det grafiske uttrykket passet fint til broderi. Sting fungerer som blyantstreker eller penselstrøk, formene ble overført med papirsjabloner – så vokste arbeidene ut av dette. 

TITTEBOKS 2019

Trykkplater, trykk og tekstil under arbeid

PROSESS

Papirmaler til overføring.

FORMIDLING

VERKSTED PÅ ØSTFOLD KUNSTSENTER

Jeg var så heldig å få holde verksted på Østfold kunstsenter i Fredrikstad. Først samtale om verkene MykOide I og II i utstillingen, deretter fikk publikum prøve seg. En dedikert gruppe som tegnet og sydde sine egne uttrykk. Her vises bordet med forelegg, inspirasjon, skisser og IkarosFaller i arbeid – med skisser og materialprøver. En spennende erfaring.